Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen

Contact

Jeroen Schoot
Medewerkers
mr. J.F.M. (Jeroen) Schoot
Werkzaam bij Van Weeghel Doppenberg Kamps sinds 2001
+31(0)314 37 22 12
schoot@vwdknotarissen.nl
v-Card toevoegen aan contacten
 • Functie:

  Notaris en partner

 • Vakgebieden:

  Sectieleider onroerend goedrecht, Basisnotarissen & Duitsland

 • Opleidingen:

  Radboud Universiteit Notarieel Recht (1997-2002)
  Stichting Beroepsopleiding Notariaat (2003-2006)
  Centrum voor Postacademisch Onderwijs Specialistenopleiding projectontwikkeling (2007)
  Language Institute Regina Coeli Duits (2018)

 • Talen:

  Nederlands, Duits en Engels

 • Nevenfuncties:

  Voorzitter Stichting Architectuurprijs Achterhoek
  Penningmeester Stichting Notaris Bewind
  Penningmeester Stichting Notaris Executele
  Ambassadeur Duitsland Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie
  Penningmeester Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland

 • Lidmaatschap:

  Sociëteit "De Ro(o)de Leeuw"
  Nederlands Duitse Businessclub
  Jonge Bouw & Vastgoedsocieteit Achterhoek (JBVA)
  Achterhoekse Ondernemers Sociëteit

 • Aangesloten bij:

  Vereniging Notariële Registergoed Specialisten (NRS)
  Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ)

Empathisch, een spin in het web en trefzeker

Jeroen is geboren en getogen in de Achterhoek. Sinds het jaar 2001 is hij werkzaam bij ons kantoor, vanaf 2012 als partner en notaris. Hij is gespecialiseerd in onroerend goedrecht - zowel commercieel als particulier vastgoed - en de daarmee gepaard gaande fiscaliteiten (overdrachtsbelasting en omzetbelasting).

Als sectieleider van de afdelingen onroerend goedrecht, basisnotarissen en Duitsland profileert Jeroen zich binnen het team als een spin in het web. Hij houdt van resultaat en is een echte procesbegeleider. Zijn cliënten zijn voornamelijk Nederlandse en Duitse particulieren, ondernemers, vastgoedontwikkelaars, overheden, corporaties, scholen, zorg- en welzijnsinstellingen, beleggers en banken. Desgewenst adviseert hij zijn cliënten ook op het gebied van familierecht, estate planning en ondernemingsrecht, veelal in samenspraak met andere specialisten.

In de praktijk gaat het om de volgende juridische en fiscale werkzaamheden: het opstellen van en het adviseren over koop- en ontwikkelingsovereenkomsten, de begeleiding van overdracht van registergoederen, splitsing in appartementsrechten, vestigen van beperkte rechten (zoals erfpacht-, opstal- en hypotheekrecht), executieveilingen en het structuren en begeleiden van multifunctionele (nieuwbouw)complexen. Deze werkzaamheden kunnen tevens in de Duitse taal worden verricht.

Jeroen hecht grote waarde aan de reguliere rol van de notaris als onpartijdig begeleider van een transactie en bewaker van het evenwicht tussen partijen, maar staat ook zeker als partijnotaris zijn cliënt daadkrachtig bij. Onze cliënten helpt hij met een optimale en pragmatische oplossing, met de focus op het beoogde einddoel. Zijn adviezen zijn eerlijk, bruikbaar en gericht op de behoefte van de cliënt.

Betrokken, empatisch en open. Tegelijkertijd daadkrachtig, gedreven en trefzeker. De juiste verbindingen leggen door te luisteren, structureren en te analyseren. Een helicopterview en communicatief sterk. De cliënt volledig ontzorgen.

Keppelseweg 1, 7001 CE Doetinchem