Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen

Nieuws

Coronabeleid

Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen volgt in haar beleid rond het Coronavirus (Covid-19) de richtlijnen van het RIVM. Naar aanleiding van het aangescherpte RIVM-beleid, geven wij hieronder aan welke gevolgen dit heeft voor bestaande en nieuwe afspraken met cliënten, bezoekers aan ons kantoor en voor onze medewerkers. Ons kantoor is overigens gewoon geopend op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Bestaande en nieuwe afspraken cliënten
Uitgangspunt is dat alle geplande afspraken op ons kantoor gewoon doorgaan. Daarnaast zullen we in overleg met onze cliënt(en) besprekingen eventueel telefonisch, via Facetime of Skype voeren. Als u als cliënt er de voorkeur aan geeft om de afspraak uit te stellen of – indien mogelijk – per volmacht te tekenen dan kan dat natuurlijk. Neem dan contact op met de behandelaar van uw dossier om na te gaan wat de mogelijkheden zijn.

Bezoekers aan ons kantoor
Voor iedereen die ons kantoor bezoekt, hebben we de volgende beschermende maatregelen genomen:

  1. We verlenen uitsluitend toegang aan mensen die in de akte vermeld staan (comparanten), niet aan familie en/of adviseurs (wel uiteraard een eventuele tolk).
  2. Iedereen tekent met eigen schone pen. Deze zijn beschikbaar bij ons op kantoor.
  3. Uit voorzorg schenken wij geen koffie/ thee. U kunt zelf water uit de watercooler pakken. De watercooler wordt regelmatig ontsmet.
  4. Uit voorzorg wordt uw jas niet meer aangenomen.
  5. Wij verwachten van bezoekers en cliënten van ons kantoor dat zij zich aan de richtlijnen vanuit de overheid houden. Bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts verzoeken we u om niet naar ons kantoor te komen en voorafgaand aan de afspraak contact op te nemen met de behandelaar van uw dossier. Wij zullen dan in overleg met u een andere oplossing bespreken.

Tijdens uw aanwezigheid op ons kantoor vragen wij u de richtlijnen te blijven volgen, dus geen handen schudden, regelmatig handen wassen en hoesten/niezen in de elleboog.

Legalisatie volmachten
Om te voorkomen dat mensen ons kantoor bezoeken terwijl dat niet strikt noodzakelijk is, is het tijdelijk niet mogelijk om volmachten van andere notariskantoren door ons te laten legaliseren. Indien u hierover vragen heeft, verzoeken wij u contact op te nemen met het notariskantoor waarvan u de volmacht heeft ontvangen aangezien er voor de legalisatie van volmachten tijdelijk versoepelde maatregelen zijn afgekondigd door onze beroepsorganisatie (KNB).

Medewerkers
Van Weeghel Doppenberg Notarissen volgt zoveel mogelijk de oproep vanuit de overheid om thuis te werken. Dit betekent dat wij in verschillende teams werken, dus grotendeels vanuit huis en in een kleine bezetting op kantoor, dit laatste om wel de continuïteit en de doorgang van de afspraken mogelijk te maken. Al onze medewerkers worden geacht thuis te blijven wanneer zij griep- of verkoudheidsverschijnselen vertonen.
Medewerkers die vanuit huis werken zijn zoveel mogelijk via doorschakeling van vaste nummers naar hun mobiele nummer en ook rechtstreeks mobiel bereikbaar. Ook zijn ze op hun kantoormailadres bereikbaar.

Wij blijven de richtlijnen van het RIVM volgen en zullen zo nodig onze maatregelen aanscherpen.

Op onze website zullen wij deze informatie steeds zoveel mogelijk updaten. Raadpleeg daarom regelmatig onze site indien u een afspraak bij ons heeft in de komende weken en neem bij vragen contact op met de behandelaar van uw dossier.

Keppelseweg 1, 7001 CE Doetinchem