Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen

Onroerend goedrecht

Hypotheek
Wanneer u een lening bij de bank afsluit, wil de bank dat er een notariële hypotheekakte wordt opgemaakt. Om dit te regelen is het noodzakelijk om een notaris in te schakelen.

De hypotheekakte biedt de bank de mogelijkheid om uw huis te verkopen wanneer u de rente en aflossing van uw schuld niet betaalt. Het huis vormt dus het onderpand. Het is daarom belangrijk om vooraf een juiste begroting te maken van uw maandelijkse lasten. Meestal moet er ook een levensverzekering of een overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten. Het is verstandig om op tijd een deskundige te raadplegen.

De maandelijkse lasten kunnen bestaan uit: rente, premie voor levensverzekeringen of overlijdensrisicoverzekeringen, spaarpremies en aflossingen. Let goed op of u alle rente van de geldlening mag aftrekken voor de inkomstenbelasting.

Daarnaast is het raadzaam om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie. Hierbij bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek en kunt u de financiële risico's beperken.

Heeft u vragen over uw hypotheekakte? Neem gerust contact met ons op.
Meer over een huis kopen
Keppelseweg 1, 7001 CE Doetinchem