Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen

Onroerend goedrecht

Legalisatie particulier
Wanneer een notaris of een instantie heeft gevraagd om uw handtekening onder een bepaald document te legaliseren, heeft u een legalisatie nodig.

De legalisatie biedt zekerheid dat de handtekening die u heeft gezet op het document - meestal een volmacht of verklaring - daadwerkelijk van u is. Het betreffende document ondertekent u in het bijzijn van de notaris.

Legaliseren kunt u door een notaris laten doen. De notaris stelt dan vast dat u het betreffende document zelf heeft ondertekend. Indien gewenst, kunnen wij er ook voor zorgen dat het gelegaliseerde document wordt voorzien van een apostille. In dat geval wordt de handtekening van de notaris op echtheid gecontroleerd door de Rechtbank. Dit is vaak nodig voor buitenlandse instanties.

Voor iedere legalisatie worden kosten in rekening gebracht: € 65,00 (inclusief BTW). Mogelijk heeft u ook een apostille nodig: voor de apostille worden extra kosten berekend.

Heeft u nog vragen over het legaliseren van een document? Neem dan gerust contact op met Marjan Toonk-Postma, Anke Koopman of Ankie Staring.
Onze mensen
Office manager / receptioniste
Receptioniste
Receptioniste
Keppelseweg 1, 7001 CE Doetinchem