Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen

Onroerend goedrecht

Legalisatie particulier
In het geval dat een notaris of een instantie verzoekt om uw handtekening onder een bepaald document te legaliseren, heeft u een "legalisatie" nodig. Wij helpen u hier graag mee. 

Een legalisatie biedt zekerheid dat de handtekening die u gaat zetten op het document - meestal een volmacht of verklaring - daadwerkelijk van u is. Het betreffende document ondertekent u bij ons op kantoor op vertoon van een geldig legitimatiebewijs in het bijzijn van één van onze medewerkers.

Na het zetten van uw handtekening wordt deze op het betreffende document door de notaris gelegaliseerd. Mocht u dat willen, dan kunnen wij er voor zorgen dat het gelegaliseerde document wordt voorzien van een apostille. In dat geval wordt de handtekening van de notaris op echtheid gecontroleerd door de Rechtbank. Dit is vaak nodig voor buitenlandse instanties.

Voor iedere te legaliseren handtekening worden kosten in rekening gebracht: € 85,00 (inclusief BTW). Voor een eventuele apostille worden extra kosten berekend. Om uw handtekening te laten legaliseren is het nodig om vooraf een afspraak te maken. Hiervoor dient u het betreffende document alsmede een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. 

Heeft u nog vragen over het legaliseren van een document of wilt u een afspraak hiervoor maken? Neem dan gerust contact op met onze receptie (0314-372222 of info@vwdknotarissen.nl).
Onze mensen
Office manager / receptioniste
Receptioniste
Keppelseweg 1, 7001 CE Doetinchem