Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen

Onroerend goedrecht

Kopen van een appartement
Wanneer u een woning koopt die onderdeel is van een groter gebouw, koopt u een zogenoemd appartementsrecht. Hierbij wordt u mede-eigenaar van het gehele gebouw en heeft u het gebruiksrecht van een deel daarvan: het appartement. Wat komt daar allemaal bij kijken?

Een appartementsrecht is overdraagbaar. De nieuwe eigenaar wordt in de administratie van de Vereniging van Eigenaars (VvE) opgenomen en gaat hiervoor de (maandelijkse) bijdrage van de VvE betalen. Aangezien alle appartementseigenaren samen de eigenaar vormen van het hele gebouw, bent u formeel gezien niet de enige eigenaar. Als u een appartement wilt kopen is het daarom van groot belang om de notariële akte van splitsing goed te laten beoordelen.

In de akte van splitsing is namelijk vastgelegd voor welk aandeel u mede-eigenaar wordt van het gehele gebouw waarvan uw appartement deel uitmaakt. Dat aandeel bepaalt de hoogte van uw verplichte bijdrage aan de gemeenschappelijke kosten voor het appartementencomplex. Gemeenschappelijke kosten kunnen zijn: de kosten van de lift, het schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimtes of de gezamenlijke opstalverzekering.

Wanneer u meer wilt weten over het kopen van een appartement, het splitsen in appartementsrechten of het wijzigen van de notariële akte van splitsing, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.
Meer over kopen van een appartement
Onze mensen
Notaris en partner
Kandidaat-notaris
Kandidaat-notaris
Juridisch medewerker/Register Notarisklerk
Juridisch medewerker/Register Notarisklerk
Juridisch medewerker/Register Notarisklerk
Notarieel medewerker
Notarieel medewerker
Notarieel medewerker
Notarieel medewerker / beëdigd vertaler
Notarieel medewerker
Keppelseweg 1, 7001 CE Doetinchem